tirsdag 1. januar 2013

nytt år


Så er det nye året i gang, solen skinner vennlig på tretoppene og den hvite sneen. Om jeg er riktig positiv, så kan vi merke at dagene sakte men sikkert strekker seg ut på morgen og ettermiddag og blir litt lenger for hver dag.

Kvelden i går var rolig og fin, som de siste års nyttårsaftener har vært. Vi var hjemme med alle dyrene. Katteluken ble stengt på kvelden, slik at ingen paniske småpuser skulle forsvinne når rakettene satte i gang. Vi spiste god mat og så film til klokken var nærmere kvart på. Da kledde vi på oss festvarmedressene og tok med hundene ut.

Litt før tolv begynte spetakkelet. Eller spetakkel og spetakkel. Lyden var litt kraftigere enn sist år, men ellers var det lite vi så. Bare lysglimt bak tretoppene. Hundene var rolige, Freia var alltid skrekkelig engstelig nyttårsaften, men Luna virker helt uberørt og Nanuq er rolig. I år gikk han og la seg i den åpne yttergangen mens det sto på, men ingen tydelig redsel eller engstelse.

Hestene sto årvåkne og fulgte med på lyden og det lille vi kunne se av lys. Huldre og Cesar trasket litt rundt, mens Knotten og Óðinn stort sett sto rolig. Óðinn har aldri brydd seg med raketter, selv ikke da vi bodde sørpå og knall og lysende farger dekket himmelen. Jeg minnes med et smil en regnfull nyttårsaften da han og jeg sto sammen midt ute i hestehagen, han knasket gulrøtter som jeg ga ham, mens han tittet fascinert opp på himmelen, fullstendig likeglad over at de tre andre småløp litt stresset rundt oss. Min engstelige lille lavageit har alltid vært helt cool med nyttårssalutter.

I år, som i fjor, kunne vi lettet fastslå at rakettene hadde kommet og gått og at alt var rolig i dyreflokkene våre. Hestene fikk et lite ekstramåltid og det eneste de hadde å klage på, var at det manglet gulrøtter til nattmaten. Vel inne igjen møtte vi fire glade og bekymringsløse pusekatter. Alt vel i Snekkerhagen!

Team Bamsemums er klar for årets første frokostRiktig Godt nyttår!
Måtte det nye året gi mange glade, verdifulle minner.

1 kommentar:

  1. Dejligt at alt er vel i Snekkerhagen og at dyrene ikke var bange for fyrværkeriet! Her hos os gemte kattene sig bag sofaen, da det bragede løs. Rigtig godt nytår til jer :)

    SvarSlett