fredag 14. desember 2012

eksamen


Denne uken var det igjen tid for et par dager i hovedstaden, for den femte og siste del av kommunikasjonskurset jeg har tatt i regi av jobben i høst - eksamensmodul! Det har vært lærerikt, morsomt og ikke minst sosialt. Jeg har kjent meg forholdsvis trygg på at det skal gå bra, men det er klart at sommerfuglbestanden i maven har vært noe høyere, nå som vi skulle settes på prøve i det vi har lært og trent på de siste måneder.

Tirsdag morgen fikk vi utlevert fire sett med oppgaver som vi trente på i løpet av dagen. Et av settene ville vi få som eksamensoppgave onsdag. Settene besto av en "startsamtale" og en "vanskelig samtale", som innebar å formidle et avslag til kunden, fortrinnsvis med det utkomme at kunden både følte seg ivaretatt og satt igjen med en forståelse av hvorfor det måtte være slik. Av de fire var det to vanskelige samtaler jeg følte meg forholdsvis trygg på, så jeg valgte å trene på en av de to jeg var litt usikker på.

Etter en god og lang økt hvor vi gjennomførte treninger sammen med neste dags sensorer, trakk vi på slutten av dagen tid for eksamen og hvilket oppgavesett vi skulle opp i. Og jeg? Joda, jeg trakk den ene oppgaven jeg var litt usikker på, den jeg ikke hadde trent på i løpet av dagen, selvfølgelig. Vi satt sammen og utvekslet råd og tips, før det bar til hotellet i sentrum. På kvelden gikk de fleste av oss ut for en hyggelig middag før vi vendte snuten tilbake til hotellet for en forhåpentligvis god natts søvn før det braket løs dagen etter.

Klar for sengen!Halv ni onsdag morgen var de første kandidatene i gang. Jeg skulle i utgangspunktet opp klokken ti og fikk tid til en liten økt sammen med et par andre som hadde trent på eller skulle opp i samme oppgave som meg. Jeg var spent, men positiv - dette skulle nok gå bra!

Et knippe av noen deltakere som ventet spent på sin eksamen og noen som allerede var ferdig og hadde stått med glans!
Vi hadde tre kvarter til rådighet, femten minutter på hver samtale, samt mulighet for noen minutters forberedelse før hver samtale. De fleste brukte noe kortere tid og allerede klokken halv ti var det min tur. En halv time og to samtaler senere ventet jeg spent på dommen og kort tid etter fikk jeg smil og gratulasjoner fra mine to sensorer. Det hadde gått veldig bra! :) Enda mer gledelig var det at samtlige besto eksamen, så stemningen var upåklagelig i hele gruppen ved eksamensslutt.

Og nå får jeg bare sitere min gode kollega fra nabopulten på jobben - det er både litt godt og litt vemodig å være ferdig for denne gang. Det har vært fem fine samlinger, mye god lærdom å ta med seg og ikke minst utrolig kjekt å bli bedre kjent med så mange trivelige kolleger fra rundt om i landet.

2 kommentarer:

  1. Tillykke Irene - hvor er det dejligt at læse, at du bestod og fik fine kommentarer fra censorerne! Ja, og at I alle bestod. Det må have en spændende tid og og rart at kunne øve sig på de vaskelige samtaler med afslag til kunderne.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Madame! Ja, det var en riktig fin liten førjulspresang :) Det er virkelig mye i kurset som vi har kunnet ta med oss og bruke i hverdagen, som gjør det både triveligere for oss og de vi snakker med.

      Slett