lørdag 3. november 2012

november


Det er jo bare å innse fakta - november er en høstmåned, selv om slutten av oktober bar med seg snefall og løfte om vinter. Det vakre snølaget smeltet og regnet vekk rundt månedsskiftet og en morgen midt i denne uken var det frosset på.

Når man da kjører på jobb såpass tidlig at strøbilen ikke hadde nådd vår lille utkant, så var det med hjertet i halsen jeg rattet min lille skruzuki i drøye to kilometer i sneglefart nedover en svingete skøytebane. Absolutt null veigrep og å bremse var en glemmesak, da gikk det mer i sikksakk enn rett frem. Så da var det bare å håpe på det beste.

Det kjentes ikke akkurat bedre å kjøre forbi en stakkar som hadde havnet i grøften noe tidligere den morgenen. Bilen sto og nødblinket forlatt i påvente av bedre tider og en bergingsbil. I bunnen av bakken møtte jeg strøbilen. Så gikk det ihvertfall fint å komme seg opp veien på ettermiddagen. Det er slike dager at jeg tenker at mitt førerkort virker best vår, sommer og tidlig høst.

Plussgradene har holdt stand resten av uken og utsikten i dag er grå og regntung.

4 kommentarer:

 1. Uha, godt der ikke skete noget! Bruger du ikke snekæder? Vi har vinterdæk, men det ville nok ikke hjælpe stort i din situation ... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er nok blitt litt pysete på vinterføre med årene, så jeg var litt skjelven der og da ja :o) Kjører med piggdekk, men som du sier, det hjalp ikke stort akkurat på det føret. :)

   Slett
 2. Det lyder rigtig godt, at du kører med pigdæk! I flere år havde vi snekæder med i bilen, men de er kun blevet brugt én gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aldri en vinter uten! Jeg stoler liksom ikke helt på at piggfritt er like bra :)

   Slett