søndag 18. november 2012

og reven rasker over sneen


Det er så deilig å bo landlig til, man får naturen helt inn langs husveggen, det er ikke sjelden å se elg og rådyr og vi har fått noen små glimt av raske harer. Den naboen vi hører mest til er reven, den har mang en sommernatt gjort Luna tussete, med sine intense bjeff ikke langt fra huset.

Vi bråvåknet en natt i sommer av en "halv kattekamp", hvor det var tydelig at det kun var en katt involvert, som ga lyd og skrek, slik som katter gjør når de barker i hop. Det var sannsynligvis et kort rundvelt, for bråket varte kun noen korte sekunder og jeg føk opp i engstelse over hva den hadde barket sammen med, da jeg var helt sikker på at jeg kun hadde hørt lyd fra en katt. Fra soveromsvinduet så jeg en vakker rev som satt rolig på bakken utenfor og tittet på meg et kort øyeblikk, før den reiste seg og løp avgårde.

Vi løp ut, mens jeg telte de kattene jeg så på min vei gjennom huset. Der var Balder, Missen, Tigern og Felix. Men hvor var Tobias? Var han skadet? Eller verre? Michael så et glimt av reven, før den forsvant inn i skogen, og like etterpå kom Tobias tuslende. Bekymringsløs og glad, som han alltid er. Og uten en skramme. Det var allikevel tydelig at han hadde hatt et nært møte med reven, for pelsen luktet stramt av rev. Hundene synes ihvertfall han var ekstra interessant å snuse på. :)

Reven har tydeligvis vært på besøk en av de siste dagene også, tett opptil huset.

2 kommentarer:

 1. Uha, sikken en forskrækkelse - godt der ikke var sket noget med Tobias! Jeg har set vores lille Miss Mis jage en ræv væk, da hun havde killinger :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man skal ikke kimse av motet til en pusemor :)
   Jeg er mer redd for gaupe, det virker som om kattene har et avklart forhold til revene rundt her, heldigvis.

   Slett